7 beneficii ale cafelei asupra sănătății

 In Blog

Cafeaua este a doua cea mai consumată băutură de pe glob, după apă și al doilea cel mai vândut produs, după petrol. Este băutura preferată a multor oameni, conform studiilor, 50% dintre consumatori savurând-o zilnic.

 

Iar dacă aruncăm o privire pe beneficiile acestei băuturi asupra sănătății și organismului nostru, vom descoperi pe bună dreptate că ar trebui să fie și băutura noastră preferată. 

 

Medicii nu doar că încurajează consumatorii să nu renunțe la cafea, însă și recomandă acest ritual, cu măsură, spunând ca o cafea pe zi defavorizează dezvoltarea hemoragiilor cerebrale și a atacurilor vasculare.

Iată 7 beneficii ale cafelei asupra sănătății umane!

 

Un studiu japonez a demonstrat faptul că o ceașcă de cafea a fost, este și va rămâne un ritual sănătos în viața oricărui om. Consumatorii primesc zilnic prin intermediul acesteia importanți antioxidanți și o doză de crom și magneziu care ajută la reglarea nivelului glicemic din sânge.

 

  1. Cafeaua combate depresia

Un studiu realizat de INS SUA a demonstrat faptul că cei care beau cafea zilnic sunt cu 10% mai puțin predispuși la depresie. Ba mai mult, cei care suferă de depresie și sunt cafegii au șansa să scape mai repede de această afecțiune, iar predispoziția către suicid este redusă în cazul lor cu circa 50%.

 

  1. Cafeaua ajută ficatul și reglează activitatea hepatică

O altă cercetare efectuată asupra a 125.000 de oameni arată faptul că cei care consumă cel puțin o ceașcă de cafea pe zi își reduc cu 20% șansele de a dezvolta ciroză hepatică în cazul în care consumă alcool.

 

Cafeaua ajută ficatul să se regenereze și ajută întreaga activitate hepatică să capete un echilibru.

 

  1. Cafeaua este prietena creierului

Băutura preferată a globului este un puternic stimulent și pentru activitatea cardiacă. Cel mai benefic element din cafea în acest caz este cofeina. Aceasta ajută la creșterea numărului de acizi grași, care circulă în fluxul sanguin, ajutând la oxigenarea creierului. 

 

De asemenea, cafeaua blochează neurotransmițătorii asociați cu somnolența și îmbunătățește temporar funcția cognitivă, timpul de reacție și vigilența, crescând gradul de inteligență dobândită.

 

 

  1. Cafeina ajută la sporirea performanței sportive

Un alt efect al acizilor grași din fluxul sanguin este și creșterea performanței sportive, după cum au demonstrat specialiștii. Așadar, sportivii care beau o cafea pe zi sunt avantajați din acest punct de vedere.

 

 

  1. Cafeaua poate reduce riscul de apariție a diabetului

Consumul a 3 – 4 cești de cafea pe zi, conform Science Daily, poate duce la reducerea șansei de instalare a diabetului de tip II, cu aproximativ 25%. Cu toate acestea, încă nu s-a reușit explicarea concretă a acestui fenomen, însă rezultatele îmbunătățite s-au observat în cadrul eșantionului testat.

 

  1. Bei cafea, eviți bolile precum Parkinson și Alzheimer

Un recent studiu a demonstrat faptul că băutorii de cafea sunt cu 60% mai puțin expuși la dezvoltarea unor afecțiuni precum: Alzheimer și Parkinson (32 – 60%). Studiul a relevat că o doză suficientă de cofeină în organism inhibă apariția unei proteine care se asociază cu celulele cerebrale afectate de Alzheimer, numită beta-amiloid.

 

  1. Cafeaua reduce riscul de cancer de piele

Spitalul de Femei din Brigham și Harvard Medical School au demonstrat printr-un studiu de 20 de ani, pe baza unui eșantion de 112.897 de bărbați și femei, faptul că nutrienții din cafea blochează posibilitățile de dezvoltare a carcinomului cu celule bazale, cel mai răspândit tip de cancer de piele. Persoanele care beau cel puțin 3 cești de cafea pe zi par a fi avantajate în acest sens.

 

Așadar, luând în calcul toate aceste beneficii, certificate de specialiști în domeniu, ar trebui să acordăm mai multă atenție cafenelelor și magazinelor de specialitate. 

 

În plus, în ziua de azi fiecare clădire de birouri are în interior cel puțin câteva aparate de cafea în custodie comodat pentru a ne facilita consumul unei cafele de calitate, cu gust și aromă de neuitat. Nu lăsați aceste beneficii să treacă neobservate și ocupați-vă două minute din pauza de prânz cu acest ritual de savurare al unei băuturi îndrăgite la nivel global! 

 

Sursa: cofexpert.ro

Recent Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.