Cum să vă curățați râșnița de cafea

 In Blog

Cum se curăță o râșniță de cafea

Un ghid: cum să vă curățați corect râșnița de cafea

Merită menționat faptul că, dacă nu vă curățați râșnița de cafea des, ar adăuga bucăți vechi de cafea la cafeaua proaspătă? Acest lucru este evident și acest lucru ar da un gust îngrozitor cafelei.

ÎN CEL MAI BUN SCENARIU, V-AȚI ÎNTREBA DE CE GUSTUL CAFELEI ESTE PIȚIN DIFERIT DE CEL PE CARE L-A AVUT LA CAFENEA, DEȘI AU FOST FOLOSITE ACELAȘI TIP DE BOABE

Asta se rezumă la acumularea de pleavă, uleiuri și alte lucruri care sunt blocate în râșniță. Cu cât le lăsați mai mult timp acolo, cu atât se acumulează mai mult și vă strică băutura.

Așadar, curățarea râșniței de cafea este ceva ce ar trebui să faceți din când în când. Dar asta pune problema frecvenței. Oamenii nu au timp să facă acest lucru des. Unii abia știu că este o sarcină esențială până când cafeaua lor începe să aibe un gust destul de groaznic.

Cât de des trebuie să vă curățați râșnița de cafea?

Mișcarea inteligentă este de a face o curățare ușoară o dată la două săptămâni. Apoi, puneți păstrați o zi pe lună pentru a face o curățare profundă și întreținere.

Cum se curăță o râșniță de cafea?

În orice, este loc pentru flexibilitate. Mărimea râșniței și cât de des este folosită joacă un rol semnificativ în cât de regulat ar trebui să fie curățată. Evident, dacă o folosiți zilnic, ar exista o acumulare mai rapidă de praf, uleiuri, praf și alte reziduuri.

În general, ar trebui să luați notă de următoarele lucruri ca ghid pentru a vă curăța râșnița:

Dacă râșnița prezintă semne de încetinire, probabil este timpul să o curățați. Uleiurile și reziduurile acumulate duc la scăderea performanței râșnițelor.

Și, așa cum am menționat deja, dacă nu vă place gustul cafelei dvs., papilele gustative vă spun că curățarea râșniței ar rezolva problema. Chiar și guru-ul cafelei Will Corby, șef al Coffee at Pact, într-un interviu acordat Business Insider, a spus „Trebuie să o păstrați curată”, trebuie să-l luați în serios.

Cum să vă curățați în mod corect râșnița de cafea?

Pentru acest ghid, presupunem că aveți o râșniță burr. Haide, dacă vrei să fii luat în serios ca barista sau ca aspirant pasionat de cafea, trebuie să luați unul.

Fără lipsă de respect față de râșnițele cu lamă, dar nu este echipamentul de cafea de care aveți nevoie.

Acum, s-ar putea să vă gândiți că apa fierbinte și prosoapele ar merge bine. Dar asta ar face să se întâmple niște lucruri cumplite cu râșnița dvs.

Cel mai important lucru aici este că umezeala și apa ar introduce rugina în râșniță. Începând cu acest moment, este doar o chestiune de timp până veți fi nevoiți să cumpărați o nouă râșniță.

Ghidați cum să curățați o râșniță de cafea

Deci, să începem prin cum să curățați o râșniță de cafea!

Lucruri de care ați avea nevoie

Pensula pentru râlniță: se vând peste tot; chiar și o periuță de dinți ar fi bună

Scobitoare

Cârpă din microfibră uscată și curată

Aspirator sau aer comprimat conservat (ambele opționale)

Granule pentru curățat râșnița

Aproximativ 20 de grame de boabe de cafea

Instrucțiuni despre curățarea râșniței de cafea

Deconectați râșnița

Scoateți coșul. Acest lucru nu ar trebui să fie greu. Îl puteți spăla foarte bine cu apă și săpun pentru a îndepărta uleiurile acumulate. Păstrați-l deoparte pentru a se usca. Asigurați-vă că este complet uscat înainte de a-l atașa înapoi la râșniță.

Îndepărtați bavura superioară. În cele mai multe modele, răsucirea ușoară și apoi ridicarea sunt tot ceea ce trebuie făcut pentru a o scoate. Multe râșnițe includ un manual de instrucțiuni care arată cum se desprinde bavura.

Nu trebuie să eliminați bavura inferioară, deoarece este mult mai greu.

Folosiți peria pentru a curăța ambele bavuri de toate particulele, praful și uleiurile pe care le vedeți. Ar trebui să curățați orice parte a mașinii pe care o puteți vedea și poate ajunge peria.

Dacă peria nu poate pătrunde în unele crăpături, folosiți o scobitoare sau o scobitoare pentru a ajunge la acele părți.

Pentru a curăța mai adânc, curățați bavurile cu aer de la dispozitivul de fixare al furtunului aspiratorului. Acesta ar trebui să îndepărteze cele mai mici bucăți pe care peria și scobitoarea le-au ratat.

Reasamblați râșnița de cafea

Treceși granulele de curățare a râșniței prin râșniță. Acest lucru ar curăța în continuare orice resturi de zaț de cafea și, cel mai important, ar absorbi toate uleiurile din bavuri.

Există numeroase granule de curățat, cum ar fi CleanGrind Grinder Cleaner de la Urnez Grindz Capresso, pe care le puteți comanda online sau le puteți cumpăra în mall-urile din apropierea dvs.

Unele DIY sugerează utilizarea orezului. Aceasta este o opțiune ieftină și este ușor accesibilă. Dar juriul este încă în discuție cu privire la eficiența orezului ca agent de curățare. Unii susțin că orezul dăunează bavurilor și lasă multe reziduuri de grăsime în funcție de tipul de orez.

PENTRU A FI SIGURI, RĂMÂNEȚI LA GRANULELE FABRICATE SPECIAL

Utilizarea geanulelor de curățat râșnița – câte granule utilizați depinde de dimensiunea aparatului. Pentru o râșniță de casă de dimensiuni medii, aproximativ 40g ar fi de ajuns. Pur și simplu treceți-le prin râșniță ca și cum ați măcina boabe de cafea.

Rețineți că granulele sunt fabricate din materiale alimentare și sunt complet sigure. Deci, nu vă fie frică de reziduurile care pătrund în cafea. Aruncați granulele măcinate la coșul de gunoi.

Acum treceți boabe de cafea proaspete prin râșnița dvs. Aceasta este pur și simplu pentru a elimina orice aromă persistentă pe care granulele ar fi lăsat-o în urmă, pe care nu ați dori să o gustați în cafeaua dvs.

Ați terminat.Asta este!Câțiva pași simpli despre cum să vă curățați râșnița de cafea: dacă ați făcut-o corect, râșnița ar trebui să meargă ca nouă.

Iar gustul ciudat pe care l-ați observat recent în cafea ar trebui să dispară complet.

Recent Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cum-sa-prajesti-cafeaua