Râșnița cu bavură conică vs Râșnița cu bavură plată

 In Blog

Diferențele pe care ar trebui să le știți

Dezbaterea despre râșnițele de cafea cu bavură rămâne încinsă. Iubitorii de cafea nu sunt încă siguri ce râșniță să încoroneze. Cu toate acestea, marea întrebare rămâne, “ce ar trebui să luați în considerare, râșnița cu bavură conică sau plată?” În cazul în care nu știți, bavurile sunt părțile râșnițelor de cafea care macină boabele de cafea. Sunt două tipuri diferite de râșnițe cu bavuri de măcinat, plată și conică.

Ambele râșnițe macină cafeaua excelent, dar au unele variații între ele, pe care trebuie să le înțelegeți. Acest lucru vă va ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză și să vedeți dacă de fapt face o diferență pentru băutura dv.. Iată un aspect exclusiv la râșnița cu bavură conică vs plată.

Cuprins:

Râșnița de măcinat cu bavură conică vs Râșnița cu bavură plată

Sincer, orice râșniță cu bavură va face o treabă decentă pentru a vă oferi o măcinare de calitate și constantă. Cu toate acestea, există diferențe între râșnița cu bavură conică și cea plată, ceea ce ar putea face alegerea unei în defavoarea celeilalte un pic mai importantă pentru dv..

Cum funcționează o râșniță cu bavură conică ?

Râșnița cu bavură conică își derivă numele de la bavurile în forma de con. Aceste bavuri macină boabele de cafea trăgându-le între inelele de rotație. Râșnițele cu bavuri conice au un motor cu putere redusa si functioneaza lent. Motorul cu putere redusă reduce zgomotul și producția de căldură în timpul procesului de măcinare, fără a afecta rezistența la măcinare.

Cum funcționează o râșniță cu bavură plată?

După cum sugerează și denumirea, râșnițele plate conțin două inele plate. Unul dintre inele se află sus, în timp ce celălalt se este jos. Pentru a macina boabele de cafea, boabele cad între inele și sunt zdrobite în particule mici prin utilizarea unor dinți ascuțiți pe marginile plăcilor plate. Plăcile plate au dinți ascuțiți pe margini pe care îi folosesc pentru măcinare, mai degrabă decât să se bazeze pe creste pentru a sparge și măcina boabele, ca în cazul râșniței cu bavură conică. Râșnițele cu bavură plată se înfundă mai des, produc mai multă căldură și produc zgomot mai puternic.

Aflați mai multe despre curățarea unei râșnițe de măcinat cafea cu bravură.

Diferența dintre râșnița de cafea cu bravură conică și plată

Consistența măcinării

Atunci când comparați râșnițele cu bavură conică și plată, aceasta este una dintre cele mai importante diferențe pe care ar trebui să le dezbateți. Diferența dintre cafeaua provenită de la o bavură plată și cea  de la o bavură conică nu se vede cu ochiul liber. Cu toate acestea, dacă supuneți zațul controlului unui microscop, veți observa diferențele. O râșniță cu bavură conică produce cafea din două particule, mari și mici. Această dimensiune de distribuire a particulelor va rămâne chiar și sub cea mai fină măcinare.

Dimpotrivă, o râșniță cu bravură plată are o dimensiune bizară uniformă a particulelor, toate particulele cafelei fiind de dimensiuni neobișnuit de uniforme. Deși s-ar putea să concluzionați rapid că acest lucru face bavura plată mai bună decât bavura conică, judecata ar fi prea rapidă. Este mai dificil să obții un espresso standard cu o bavură plată, dar poate face băuturi mai lungi și pueți fi mai creativ cu rețetele dv. de espresso.

Specificație tehnică

În ceea ce privește forma, bavurile conice au un inel în formă de con serat, care se încrucișează într-un alt inel tubular în formă de con. Este creasta dintre bavurile conice care zdrobesc și macină boabele. Pe de altă parte, bavurile plate vin cu două inele înfășurate care se confruntă unul cu celălalt, zdrobirea între dinții bavurei făcând măcinarea. Mai mult decât atât, au un motor mai puternic decât bavurile conice.

Zgomot

Râșnițele cu bavură conică sunt alimentate prin gravitatie, deci nu necesita multă putere pentru a funcționa. Acest lucru duce la un randament mai mic de zgomot pentru râșnițele cu bavură conică decât unitățile pe bază de bravură plată. Râșnița cu bravură plată are un RPM (rotații pe minut) ridicat pentru a asigura ca toate boabele de cafea intră în camera de măcinare. Astfel, are un motor mai puternic, care se traduce prin mai mult zgomot. Vă dați seama, aceasta nu este o diferență ca între zi și noapte, dar veți observa dacă stați să ascultați.

Căldura

Similar cu zgomotul, o râșniță cu bavură conică produce mai puțină căldură, deoarece în procesul de măcinare nu se generează frecare excesivă. Acest lucru se aplică mai ales atunci când măcinăm cantități mari de cafea. Pe de altă parte, o râșniță cu bavură plată produce mai multă căldură, ceea ce poate provoca alterarea cafelei, producând un profil de aromă ușor modificat. Ar trebui să încercați să evitați căldura pe cât se poate pentru a menține aromele plăcute în cafea.

Gustul

Nu există nicio diferență reală atunci când vine vorba de gustul cafelei produse de râșnițele cu bavură plată și conică. Trebuie să reglați toate râșnițele după gust. Există unele diferențe reale în cafea provenită de la bavura conică și plată, dar acestea nu contează după ce ați ajustat râșnița și alte variabile în metoda dv. de preparare. Ambele râșnițe oferă cafea de înaltă calitate și sunt utilizate în prestigioase cafenele specializate.

Prețul

În mod mediu, bavurile conice sunt mai puțin costisitoare decât bavurile plate. Puteți cumpăra o râșniță cu bavură conică la un preț mult mai mic decât o râșniță cu bavură plată. Acest lucru este atribuit mecanismului cu bavură mult mai simplu din bavura conică decât o bavură plată. Dacă alegeți o râșniță conică manuală, probabil că va fi mai ieftină. Râșnițele cu bavură plată au motoare mai puternice, care macină un volum mai mare de boabe de cafea într-un timp scurt, deci sunt mai scumpe.

Calitatea cafelei măcinată

Când vine vorba de calitatea cafelei, nu există o mare diferență între cele două. Ambele tipuri de pot oferi cafea măcinată de înaltă calitate. O versiune de înaltă calitate de ambele tipuri va oferi rezultate excelente. Atunci când analizăm care ar fi cel mai bine care ar fi mai de calitate, o bavură conică produce un espresso convențional de calitate. În contrast, bavura plată este mai bună pentru experimentare și este îmbrățișată de mulți barista.

Deșeuri

Aceasta este o considerație minoră atunci când alegeți între râșnița cu bavura conică și cea plată, dar atunci când preparați pentru perfecțiune, fiecare particulă minusculă contează. Cu toate acestea, o bavură plată produce mai multe deșeuri decât o râșniță cu bavură conică. Spre deosebire de bavura conică, bavura plată are o formă plană care prinde unele dintre particule în interior. Acest lucru face, de asemenea, ca curățarea să fie mai obositoare.

Care e mai bună?

Toți iubitorii de cafea au propriile teorii cu privire la tipul de bavură care este mai bună. Cele mai multe dintre acestea sunt prostii și nu pot fi dovedite. În general, nu există nici un câștigător real în această dezbatere aprinsă cu privire la cele două bavuri și nu puteți da greș cu nici una dintre ele.

Unii oameni pot prefera râșnița cu bavură conică pentru capacitatea sa de a măcina cafea excelentă pentru espresso tradițional. Cu toate acestea, în afara acestui lucru, râșnița nu este favorabilă experimentării și, prin urmare, alții ar putea prefera stilul c bavura plată.

To get the best type for your needs between these burr grinders, you should consider all the above differences .so depending on the coffee you purchase, each of these grinders have different strengths and capabilities. But if you have gone this far and you still aren’t sure about the one you prefer, our advice would be that you try both of them and experience the difference for yourself.

Concluzie

Diferența dintre o râșniță cu bavură conică și una plată este minimă. Dacă comparați o râșniță cu bavură plată de calitate și o râșniță cu bavură conică de calitate, care funcționează bine și curat, atunci diferențele de consistență și prospețime sunt greu de observat. Cu toate acestea, pentru mine, o râșniță cu bavură conică perfectă câștigă.

Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

adormi dupa cafeacafea-birou