Acesta este viitorul cafelei?

 In Blog

 

Schimbările climatice amenință să distrugă industria cafelei așa cum o știm. Totuși, nu este totul pierdut – încă.

Un studiu recent a descoperit că 60% din speciile de cafea sălbatică sunt în pericol de dispariție din cauza efectelor încălzirii globale și a defrișărilor în principalele regiuni de creștere ale lumii.

Cafeaua este a treia băutură cea mai consumată din lume și este pe locul doi doar în urma uleiului ca fiind cea mai comercializată marfă. Cercetătorii au continuat să avertizeze că iubita noastră cafea de dimineață este în pericol să devină un lux rar în deceniile următoare, dacă nu se iau măsuri urgente.

Cererea crescândă pentru cafea la birou

Cafeaua nu a fost niciodată atât de populară și unii experți preconizează că cererea ar putea încă să se dubleze până în anul 2050. Deci, această amenințare la producerea boabelor ar putea fi deosebit de semnificativă. Cercetările publicate în Science Advances concluzionează, de asemenea, că măsurile de conservare existente pentru protejarea culturilor de cafea sunt „inadecvate”. Asta înseamnă că viitorul cafelei, așa cum o știm noi, ar putea fi sub amenințare directă cu soiul Arabica deosebit de vulnerabil.

Cafeaua Arabica este cel mai popular soi din lume, dar este dificil de cultivat și riscă cel mai mult din cauza schimbărilor climatice și a defrișărilor. Soiul necesită o temperatură mai rece pentru a crește și o face cel mai bine la altitudini mai mari. Încălzirea globală poate însemna că producătorii de cafea sunt nevoiți să se mute în localități mai înalte sau în zone mai reci.

 Contactați-ne pentru a afla cum puteți face același lucru.

De asemenea, cafeaua crește doar la anumite temperaturi și în anumite medii. Un studiu realizat în 2017 de către Institutul de Cercetări Tropicale Smithsonian a estimat că regiunile de creștere a cafelei din lume ar putea scădea cu 88 la sută până în 2050 ca rezultat direct al schimbărilor climatice.

Estimările pentru toate speciile de plante prevăd că 22% sunt amenințate cu dispariția la nivel global, astfel încât un risc de 60% pentru culturile de cafea este deosebit de mare. Și mai alarmant este faptul că speciile care sunt amenințate sunt cele care au potențialul de a reproduce și dezvolta plantele de cafea ale viitorului.

Și nu doar schimbările climatice amenință producția de cafea. Regiunile din America Centrală au fost lovite de val după val de paraziți și boli care decimează culturile, în special rugina frunzelor de cafea, care este o formă de infecție fungică. Secetele și furtunile aprige au determinat fermierii din Costa Rica să renunțe la culturile de cafea în favoarea stocurilor de plante mai robuste.

Nu este totul pierdut – încă

Cu toate acestea, poate că clopotele de alarmă nu ar trebui să sune pentru băutorul de cafea labirou de astăzi. Efectele asupra producției probabil nu vor fi simțite pe deplin timp de câteva decenii, timp în care mulți dintre noi pur și simplu nu vom mai fi în jur.

Iar rezultatul final al daunelor aduse mediului nu este încă în totalitate inevitabil. De exemplu, în Peru, un proiect susținut de ONU este în curs de educare a fermierilor în utilizarea terenului într-un mod mai durabil și în selectarea boabelor de cafea care vor fi bine adaptate la condițiile viitoare. Încă proiect pilot la scară mică, extinderea unor astfel de programe în următorii câțiva ani ar putea avea încă un beneficiu semnificativ pentru producția de cafea a viitorului. Se vor dezvolta noi regiuni  în industria de creștere a cafelei cu noi soiuri, dar se va depinde mult de munca depusă în următorii 10 ani pentru protejarea iubitei noastre cafele.

 Contactați-ne pentru a afla cum puteți face același lucru.

Recommended Posts

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cafea Pentru Birouaparat de cafea in comodat